lauantai 20. syyskuuta 2014

Gluteenittomat vohvelit

Helppo ja muhkea resepti, joka tuli eilen todistettua toimivaksi.
Valitettavasti olin äitini luona kyläilemässä niin en saanut kuvia otettua vohveleista. Pitää tehdä uudelleen, josko sitten saisi kuvan kera näkyviin.

Noin 10 kpl

2            Munaa
2 dl        Kermaviiliä
0.5 dl     Maitoa
2 rkl       Sokeria
2 ½ dl    Semper hienoa jauhoseosta
3 rkl       Voita tai margariinia
½ tl        Vaniljasokeria
½ tl        Leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää maito ja kermaliivi.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja yhdistä loput kuivat aineet keskenään.
Yhdistä kuivat aineet seokseen ja anna turvota n.15min.

Pistä vohvelirauta lämpiämään.
Muista voidella rauta jottei taikina pala kiinni.

 Meillä käytössä olleessa vohveliraudassa oli lämmitystasoja yhdestä kuuteen ja yleisimmin parhaat vohvelit ovat tulleet nelos tasolla. Ensimmäisen vohvelin kohdalla pistän yleensä raudan yhtä astetta kovemmalle jotta se lämpiää hieman nopeammin, vohveli kypsyy paremmin ja ensimmäisen paiston jälkeen on hyvä hiljentää asteen verran takaisin.
Viimeisen vohvelin paiston aikana pistän raudan jo kiinni sillä jälkilämpö riittää kypsyttämään tämän.


Ei kommentteja: