lauantai 20. syyskuuta 2014

Tattarikeksit (Gluteeniton)

Gluteeniton, munaton, vähälaktoosinen.
Maidottomaksi saa, jos jättää kerman pois ja käyttää soodan tilalla leivinjauhetta.
Sooda tarvitsee kaverikseen aina jotain hapanta toimiakseen.


125 g       Magariinia
1½ dl       Sokeria
½  dl        Tattarijauhoja
4 dl          Tattarihiutaleita
1 tl           Ruokasoodaa (tai 2tl leivinjauhetta)
½ dl         Kermaa

Uuni 200°
Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan.
Sekoita sooda kermaan ja lisää seos taikinaan.
Ota taikinasta pieniä nokareita esimerkiksi lusikalla ja lisää ne pellille. Kannattaa ottaa hyvin pieniä nokareita sillä taikina leviää melkoisesti.
Paista uunin keskitasolla noin 5-7 minuuttia.

Halutessaan sekaan voi lisätä rusinoita tai oikeastaan mitä vain mieli tekee ja mikä kestää uunissa käyttämistä. Esimerkiksi 1 dl rusinoita joukkoon.

Ei kommentteja: