keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Tomaatti-kinkkupiirakka Gluteeniton

Tomaatti-kinkkupiirakka Gluteeniton

8 annosta
                                                                                         Täyte:
2 dl   Gluteenitonta jauhoseosta                                100 g   Purjoa
1 dl   Perunamuusijauhetta                                        200 g   Kinkkusuikaletta
1 tl    Leivinjauhetta                                                  ½tkl     Aurinkokuivattuja tomaatteja
1tl     Basilikaa                                                          1 rlk     Tomattien öljyä
½ tl   Tinjamia                                                           2 dl       Ruokakermaa
100 g Margariinia                                                      2          Kananmunaa
1 dl   Omenatäysmehua


Täyte: Viipaloi ja kuullota purjo aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Suikaloi tomaatit. Sekoita keskenään kerma ja munat.

Pohja: Sekoita gluteeniton jauhoseos, perunamuusijauhe, leivinjauhe, basilika ja tinjami. Nypi joukkoon pehmeä rasva ja lisää omenamehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele jauhojen avulla piirakkavuokaan. Lisää vuokaan purjot, kinkut ja tomaatti. Kaada päälle munaseos. Paista 200 asteessa uunin alimalla tasolla 25-30 min. 



...Kuvaa valmiista piirakasta ei nyt valitettavasti ole kun löysin tämän ohjeen vasta reseptipinosta. Alunperin ohje muistaakseni Pirkka-lehdestä otettu joten ei ole omaa käsialaa.  




 

Ei kommentteja: