tiistai 13. elokuuta 2013

Enemmän tai vähemmän suunnitelmien muuttumisia

Opinnot alkoivat ja tuli nyt sellainen pakko että täytyi sitä opintolainaa lähteä hakemaan. Vituttaa kyllä suuresti, mutta ei auta muu kun ei tällä hetkellä pysty muuten rahoittamaan opiskeluajan kustannuksia.
Laskeskelin että tämän reilun vuoden jälkeen kun opinnot päättyvät ja lainan takaisinmaksu alkaa niin pitäisi 50€ kk vähennyksellä laina saada maksetuksi kuudessa vuodessa. Tavoite toki olisi puolittaa tuo aika, mutta luulempa että ei tule onnistumaan. Ja oikeastaan se on sen ajan murhe vasta.

Sain sentään koulupaikan ja vaikka onkin osatutkinto on olen tällä hetkellä varmempi kuin koskaan siitä että mitä haluan tehdä ja hyvin mielenkiintoiselta vaikuttaa koko ala. Tosin  kovasti koko ryhmää jo varoiteltiin alan kovuudesta ja aivan järkyttävältä vaikuttaa tuo työmäärä mitä tulee olemaan ja se mitä kaikkea pitäisi oppia hallitsemaan.
Hyvillä mielin kuitenkin koitan lähteä jokaiseen päivään ja tehdä parhaani. Ei tässä enempää voi.

Aikuispuolen koulutus kun on niin ruokaa tuolla ei tarjota vaan joutuu eväänsä tuomaan itse tai ostaa ruokalasta. Ajattelin selvitä päiväni gluteenittomalla leivällä ja runsaalla salaatti/hedelmä linjalla. Kahviosta kyllä löytyy aina jotain gluteenitonta leipää, sekä leivonnaisia. Ilmeisesti ihan opiston tiloissa tehtyjä.

Ostin pari päivää sitten eläinkaupasta tämän tarran. Onpahan varulta ovessa:




Isäni soitteli jokunen hetki sitten että haluanko perunoita ja kyllähän ruooka aina kelpaa. Varsinkin kun on mummoloiden omista maista. Isän naisystävä (en osaa sanoa äitipuoleksi vaan nimeltä aina kutsun) oli tehnyt itse säilöttyjä kurkkuja, sekä lisäksi tuli kesäkurpitsaa.
On viime aikoina tullut käytettyä todella paljon kasviksia ruoanlaitossa ja muutenkin olen koittanut vähentää keinotekoisten aineiden käyttöä.




Ei kommentteja: