perjantai 2. elokuuta 2013

Labratuloksia ja vohveleita

Jokunen viikko sitten sain omalta lääkäriltä soiton gastroskopian tuloksista:

Esofagus siisti, ventrikkeli aavistuksen kirjava, vaalea tyhjäerite. Ventrikkelin seinämät supistuvat ja laajenevevat symmetrisesti. Polorus säännöllinen. Bulbus lievästi ärtynyt, duodenumissa poimut tavallista matalemmat ja huomattavan uurteiset.

PAD: I Ohutsuoli, Atrophia villorum partalis = Osittaista surkastumista
PAD: I Maha (corpus), Ei diagnostisia muutoksia
PAD: II Maha (antrum) Gastritis chronica levis = Lievä krooninen gastriitti

Näytteenottaja oli sanonut että ei välttämättä onnistunut nuo koepalat ja epäilen että johtuu omasta yökkimisen ja sappinesteen määrästä. Oli aivan järkyttävää yrittää olla siinä rauhallisesti kun keho koittaa automaattisesti päästä eroon kurkussa olevasta putkesta ja se juotettu tökötti vain pahensi yökkäysten määrää kun sai vatsan tuottamaan ilmaan (jotta näytteet näkisi paremmin ottaa).

Lääkäri sanoi että soittelee näytteenottajan kanssa uudelleen ja katsotaan sitten että mitä tapahtuu. Kauhulla odotin tuota soittoa koska yksi mahdollisuus olisi ollut tuon tähystyksen uusiminen.
Noh onneksi kerrankin kävi tuuri ja lääkäri oli näytteeottajan kanssa tullut siihen tulokseen että tuon kokeen, verikokeiden ja muun suvun sairastumiset huomioon ottaen voi keliakiaa puoltavan lausunnon kirjoittaa.
Pistin sitten Kelalle ruokavaliokorvaushakemusta menemään ja nyt on parin viikon päästä käyntiaika ravintsemusterapeutille.

Tammikuussa sitten uudestaan verikokeisiin ja toukokuussa koittaisikin gastroskopian kontrolli.

Hyvin on kyllä muuten tämän ruokavalion muutoksen kanssa mennyt. Vähän tarvitsee vain katsoa mitä pistää suuhunsa, mutta ihan mielettömän hyvin löytyy kaikenlaista gluteenitonta tarjolle.
Nyt kun on siskonpoika äitini luona hoidossa tämän viikon loppuun saakka niin eilen vietettiin ulkoilupäivä, jonka päätteeksi pidettiin vohvelikekkerit.
Kokeilin ensimmäistä kertaa koskaan tehdä gluteenittomia vohveleita ja onnistuivat kyllä ihan mielettömän hyvin.








Vohveleiden ohje:

n.8-10 annosta

2  munaa
3  rkl sokeria
2½ dl maitoa
3 dl  gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl  margariinia/voita
½ tl   vaniljasokeria
2/3 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito ja sulatettu voi.
Kuivat aineet sekaisin ja joukkoon, sekoita. Anna turvota 20min ja paista voidellulla vohveliraudalla.

Ei kommentteja: