keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kierrätystä rapussa

Monissa kerrostaloissa on kerhohuone tai jokin vastaava tila tehty ihan asukkaisen keskinäiseen tavaran keirrätykseen. Idea on omasta mielestäni todella kätevä kun käyttämätön, mutta edelleen hyvä tavara voidaan pistää kiertoon ilmaiseksi, eikä se mene turhana roskiin.

Eipä yllätä että oman talonyhtiön kohdalla tälläistä mukavaa järjestelyä ei ole osunut. Kerhohuoneeseen ei edes pääse ilman avainta joka pitäisi hakea joltain hallituksen jäseneltä ja siellä ei ole kuin pöytä, tuoleja ja kahvinkeitin. Lähinnä vain kokoustilana käytetty.
Samaan aikaan esimerkiksi isäni luona on kuntosalin monine laitteineen ja välineineen. Äidilläni on pingispöytää ja mini biljardi. Anopilla myöskin kuntosali pienen keittiön ja vessan kanssa.

Sentään rapussa asuu eräs nainen joka näkyy muutoinkin pihalla hääräilemässä ympäri vuoden, välillä siivoten ja toisinaan taas rappua koristellen vuodenaikaan sopivin härpäkkein. Oletan että sama nainen kärrää aina kirpputoritasoista pientä tavaraa ja vaatetta rapun katoksessa olevalle penkille, josta sitten ne hiljalleen katoavat tai nainen vie takaisin kotiinsa.

Kerran oli jätetty nämä jo vähän enemmänkin kuluneet sohvat tuohon, joista pienempi katosi ensimmäisen vuorokauden aikana.



Välillä vien itsekin jotain turhaksi tullutta tai kauan käyttämättömänä ollutta tavaraa penkille otettavaksi.
Viimeksi tuli jätettyä nämä viime kesänä eräällä kurssilla tehdyt narupallot tuohon. Ajattelin tuolloin että virittäisin noihin jonkin narun ja pistäisin ne vaikka parvekkeelle, mutta ei sitten koskaan tullut tehtyä moista. Alaovessa on isompi ikkuna niin siinä näkyy muutoinkin roikkuvan vastaavia palloja niin ajattelin josko joku haluaisi noille jotain tehdä tai sitten vaikka nakata vain sekäjätteeseen.
Nopeasti ne häipyivät penkiltä, samoin kuin vanhar kajarit jotka myös vein samalla ja yhden kirjan.










Ei kommentteja: