maanantai 23. syyskuuta 2013

Kantarelli-jauhelihakastike

Pari viikkoa sitten olin aloittamassa jauhelihakastikkeen tekemistä, kun isäni soitti että tulee pyörähtämään luonani ja tuo samalla oma tekemiä mehuja ja vasta poimittuja kantarellejä.
Syksyn tuoreet sienet ovat mitä parhainta ja ajattelin kokata ne samantein ja soveltaa hieman omanlaisen kastikkeen siinä samalla.

Ensiksi siivosin ja puhdistin sienet;
(Kylläpä tuo muovisiivilä näyttää likaiselta suuressa kuvassa :|  )



Pistin voita pannulle ja ruskistin sieniä kunnes suurin osa nesteistä oli haihtunut.
Alla olevasta kuvasta näkeekin hyvin miten paljon sienistä itsestään tulee vettä. Sitähän ne suurimmaksi osaksi ovatkin.




Tällä välin silppusin pari pientä sipulia;
 






Sipulit sienten sekaan pannulle.
Oman maun mukaan maustamista eli itse heitin ripauksen suolaa, pippuria ja sokeria tässä vaiheessa sekaan.



Tässä välissä otin jääkaapista ison kesäkurpitsan lopun, jonka sain mummolan kasvimaalta.
En jotenkaan pidä noista kuorista, joten kuorin kurkut ja kurpitsat aina ensin.
Sitten siivusin ja pikoin sopivan kokoisiksi paloiksi ja heitin pannulle.








Tässä vaiheessa jätin tuon pannun rauhassa tirisemään nelosella levyllä ja otin pienemmän paistinpannun esille.
Siihen heitin jauelihan ruskistumaan ja maustoin sen;

  • paprikalla
  • suolalla
  • sitruunapippurilla
  • maustepippurilla
  • salvialla
  • valkosipulijauheella
  • grillimausteella




Sitten vain jauheliha sienten ym. sekaan;



Hetken paistumisen jälkeen laitoin sekaan 2dl ruokakermaa ja annoin hautua levy kolmosella sen verran että liiat nesteet olivat hieman haihtuneet ja suurustin pienellä määrällä perunajauhoa.
Jos haluaisi lisää makua niin sekaan voisi pistää maustettua sulatejuustoa.
Välillä tullut laitettua kastikkeisiin kanttarelli- tai yrttimausteisia juustoja, jotka tuovat osaltaan lisää koostumusta ja makuja.






Sitten vain lisäksi perunat kiehumaan.
Nehän nyt olisi voinut pistää ajoissa ja samaan aikaan toiselle levylle, mutta enhän minä sellaista huomannut ajoissa toteuttaa.
Perunatkin ovat mummolan omasta pellosta, tämän vuoden satoa.
Tykkään keittää ne suolan ja tillin kera.




Sitten vain salaattia ja muuta mitä nyt haluaakaan lautaselle ja nauttimaan :)




Ei kommentteja: