torstai 5. syyskuuta 2013

Gluteeniton pizza

Taikina on hyvin muromainen verrattuna ei-gluteenittomiin, muttakyllä se hyvältä maistui ja tuli koko pellillinen.

Tarkoituksena oli kuvata pelkkä taikina, kasattuna ja uunista tullut pizza, mutta muistin ottaa vain tuo uuniin menossa olevasta versiosta kuvan :')
Täytepuoli jäi hieman ankeaksi kun niin hätäiseen kävin kaupassa että en tajunnut ottaa kaikkea mitä voisi tuohon laittaa. Nyt siinä oli meetwursti, mozzarella, jauheliha, sienet ja juusto. Pizza on siitä hyvä että sen voi kasata täysin oman makunsa mukaan ja aina  maistuu herkulliselta.





Tälläisellä ohjeella tein pohjan:

2 dl  Vettä
2½ tl  Leivinjauhetta
Hieman suolaa
5 dl Gluttenitonta jauhoseosta
3 rkl oliiviöljyä

Uuni 225 °
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää veteen, sekoita.
Lisää suola ja öljy.
Levitä taikina pellille joko pienellä kaulimella tai taputtelemalla.
Pistä valitsemasi täytteet ja laita uuniin noin vartiksi.
Nauti.




Ei kommentteja: