keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kokeilussa Gluteeniton IV

Garbo Sport gluteeniton moniviljaleipä-luontaisesti gluteeniton & maidoton




Garbo-nimisen valmistajan leipä, johon törmäsin jokin aika sitten S-ryhmän kaupassa. Hintaluokka oli keskivaiheilla ja pakkauskoko sopivan suuri.

Garbo on ilmaisesti Ruokahertan alaisuudessa toimiva valmistaja. Valikoimasta löytyy muitakin gluteenittomia tuotteita ja sivustolta myös muita valmistajia.
Ruokahertasta löytyy lisää heidän kotisivuiltaan www.ruokahertta.fi 

Olen aina pitänyt jyväisistä leivistä ja täytyy todeta etten joutunut pettymään tämän kanssa. Valmiiksi viipaloiduissa siivuissa oli runsaasti jyväsiä eikä ne rapissut pahemmin irti kuten joissain leivissä. Leipä löytyy pakkasesta joten on kätevä ottaa sen verran kuin kerralla tarvitsee ja pistää hetkeksi mikroon lämpiämään.
Joissain tapauksissa leipä saattaa kuivahtaa joten tulee välillä kasteltua kevyesti palaa niin kosteus säilyy ja tekee leivästä pehmeämpää. Tosin tämän leivän kohdalla en niin tehnyt sillä reunoista tuli mukavan rapeat,



Maku on kohdillaan eikä rakenne ole hajoava vaan leivälle voi hyvin levittää mitä haluaakin ja kasata hyvin salaatit ja kasvikset päälle.
Tästä taisi tulla tällä kertaa oma suosikkileipäni ja en löydä mitään negatiivista kokonaisuudesta.




Ravintosisältö 33g, 1 viipale

Energiaa 77ckal (322kj)
Proteiinia 1,0g
Rasvaa 2,3g
Hiilihydraatteja 13,0g
Sodiumia 135mg
Kuitua 2,1g
Sokeria 1,6g
Kalsiumia 2%
Rautaa 2%

Ainesosat

Maissitärkkelys, vesi, tapiokatärkkelys, hiiva, pellavansiemen, rapsiöljy, puolukka (pektiini, sitruunahappo), dextoosi, sakeuttamisaine (guargumi E412), teffjauho, sokeri, maissikuitu, unikonsiemen, auringonkukansiemen, suola (1,2%), perunahiutale, stabilointiaine (E464, entsyymi:afta-amylaasi), kumina, sokeriväri (E150c)

 


Ei kommentteja: