torstai 30. huhtikuuta 2015

Kangaskassi ja pari pussukkaa

Muutamana kuluneena viikkona tuli jälleen tehtyä pari pientä ajoa ompelukoneella. Koitan tehokkaasti vähentää kaapissa olevien kangaspalojen määrää ja saada näistä jotain hyödyllistä aikaiseksi.

Ensimmäiseksi ajattelin tehdä hieman tavallista tilavemman kauppakassin. On tuollainen kolmiomallinen, joten tavaraa mahtuu reippaasti sisälle, mutta ei silti ole kooltaa järjettömän kokoinen. Voisin melkein päivittä kaikki kangaskassini tähän malliin kun perinteiseen suorakaiteen malliseen ei saa tavaraa näin hyvin tungettua.

Fiksuna olisin kuvannut tekeleen heti valmiina, mutta koska en ole niin järjevä niin tässä on kuva ruttukassista. Mahtuu A3:n lehtiö helposti sisälle (tuli testattua).



Sisäsaumojen kanssa tuli aivopieru niin päätin huolitella reunat näkyviin kuvio-ompeleella.



Tämän hieman suuremman kassin tein äidilleni kauppakassiksi. On kooltaan sellaisen prisman kestokassin kokoluokkaa. Sisäsaumat tein pussisaumalla tai edestakaissaumalla, miksikä sitä nyt kutsuukaan.
Kangas oli sen verran jähmeää että ajattelin tuon sauman kestävän paremmin. Ylempään tuli huono huono saumaus ja alunperin siihen oli tarkoitus tulla ohut vuorikangas, mutta meni hieman sekaiseksi koko kassi. Alempaan olen paljon tyytyväisempi.

Ilman virallista valvojaa, ei tämään kuvaushetki olisi onnistunut.























Löytyi kaksi hieman saman sävyistä vetoketjua ja kankaitakin olisi sopivasti niin ajattelin samalla tehdä vastaavat pikkupussukat. Toinen voisi sopia reissulle meikki/tarvikepussiksi ja toisen ajattelin ottaa käyttöön kynille tai muille askartelutarvikkelle, jollei muuta käyttöä tule.

Nämä on samalla mallilla tehty kuin nuo ylemmätkin eli pohja levenee kolmioksi.
















































Ei kommentteja: