maanantai 13. huhtikuuta 2015

Rahaisa puu

Viikonloppuna pyörähdin äitini kera kävellen läheisillä kaupoilla. Jatkojohtoni meni täysin mykäksi ja ihme kyllä oli vielä takuu voimassa, sekä kuitti tallessa.
Olen viime aikoina todennut, että on äärimmäisen kannattavaa säästää kuitti vähäimmiltäkin tuntuvista ostoksista. Kahvinkeitinkin otti ja hajosi viime kuussa, mutta ihme kyllä siitäkin oli takuuta jäljellä joten sain tilalle puolet kalliimman keittimen, joka sattui olemaan alennuksessa ja ainoa jäljellä ollut mallikappale. Philips-merkkinen ja on ollut paljon parempi kuin hajonnut halpaversio.

Uusi jatkojohto kassissa eksyimme sitten useampaankin romukauppaan ja käytiin Plantagenissa. Pari viikkoa sitten ostin multaa valmiiksi, jotta voi vaihtaa parille kasville tuoreemmat mullat kesää varten. Kaupassa kuitenkin tarttui taas into uuteen kasviin ja myyjää jututeltuani päädyin nappaamana mukaan pienen tuuhean rahapuun.



Crassula convoluta





 


Rahapuu pääsi ikkunalaudalle kaktuksen ja kymmenien koriste-esineiden joukkoon. Mehikasvi ja muutenkin kuivan seudun kasvit ovat parhaita ikkunalle jolle paistaa iltapäivän aurinko suoraan ja paahtaen.
Olen joskus ennenkin omistanut rahapuun, hieman erilaisen tuosta, mutta sille taisi käydä hieman huonommin. Joskos tämän kanssa olisi parempi onni ja malttaisin olla hoitamatta liikaa.

Keväisin herää aina suuri into alkaa tekemään kaikenlaisia käsitöitä ja askareita. Sain enolta tämän pienen sahapukin. Hyvin kätevä kun saa taiteltua ja mahtuu parvekkeella tekemään kaikkea pientä. Tämä on tainnut olla mummollan ladossa aikaisemmin ja ei varmaan laadukkain ole ollut kun tukipalat jo repsottaneet. Tuohon oli teipattu puupalaset tueksi, joten pistin uuden kerroksen ilmastointiteippiä päälle ja lisäksi tein teippimytystä jalkaan korokkeen kun oli yhdestä kohtaa lähtenyt muovitulppa pois.









Näiden lisäksi romukaupasta tarttui mukaan kasa mitä mukavempia pieniä työkaluja.
Vitosella sai aivan ihanan minihöylän niin pakkohan se oli ottaa. Kuulun siihen kategeriaan joka innostuu kaupoilla enemmän työkaluista kuin vaatteista.





Hiekkapaperia, kaksi pientä sahaa vaihdettavilla terillä, puristimet, rautalankaa ja puuhöylä.

Suunnitelmissa on pitkään ollut tehdä oma versio eräänstä muinaisesta pelilaudasta. Tämä oli erittäin koristeellinen ja kolvilla voisi tehdä kuviot puunpalaan. Puu on jo valmiina, mutta vielä odottelen että tulisi hieman lämpöisemmät kelit jotta voisi viettää pidemmän aikaa parvekkeella askarrellen.


Ei kommentteja: