lauantai 25. huhtikuuta 2015

Kokeilussa Gluteeniton V

Kuvakansioon on kertynyt jo melkoinen määrä erilaisia gluteenittomia tuotteita ja niitä on tullut testailtua ja osaa jo ostettu enemmänkin. Pitäisi vain jaksaa useammin kirjoittaa kaikki ylös. Ilokseni olen huomannut miten paljon gluteenittomien tuotteiden valikoima laajenee vuodesta toiseen. Hyllytila tuntuu jatkuvasti kasvavan ja valinnanvaraa löytyy.

Kävin viime viikolla pitkästä aikaa Citymarketissa ja gluteenittoman hyllyn tarkistamisessa silmät osuivat myslipatukoihin. Ja hintakin oli tarjouksessa vain 1,99 € joten eihän niitä voinut olla ottamatta.
Tällöin en huomannut kuin yhden vaihtoehdon (suklaa-myslipatukka), mutta nyt on ainakin Pirkalta tullut myös Rusina-Karpalomyslipatukka. En ole osannut kaivata myslipatukoita, kun harvemmin niitä tuli ennen diagnosiakaan syötyä.






 Pahvilaatikossa on 5 kpl yksittäispakattua patukkaa. Hyvä pakkauskoko ja hinta-laatu suhde. Somessa joku tosin ehti huomauttaa että hänen ostamissaan paketeissa toisessa oli sanotut 5 patukkaa, kun taas toisesta paketista löytyi vain 4 kappaletta. Itse olen ostanut kolme pakettia näitä ja ollut aina viisi mukana, joten olisiko pieniä yksittäisiä virheitä eksynyt mukaan.






 Sisältö sanoo tälläistä:
Ainesosat: moniviljavalmiste (39 %: riisihiutale, maissihiutale,riisimuro, hirssimuro, sokeri, suola),maissitärkkelyssiirappi, tumma suklaa [23 %: sokeri, kaakaomassa,kaakaovoi, kaakaojauhe, emulgointiaine (SOIJAlesitiini)], kasvirasvat(palmu, karite), fruktoosi, kosteudensäilyttäjät (sorbitoli, glyseroli),emulgointiaine (SOIJAlesitiini), aromi. Saattaa sisältää pieniä määriämaitoa, pähkinää ja maapähkinää. 
Energiaa  420,0 kcal / 1760,0 kJ
Proteiinia 4,000 g
Hiilihydraatteja 80,000 g
Rasvaa 10,000 g

 




Patukka pitää hyvin muotonsa, ei hajoa syödessä ja pienet suklaa hippuset olivat oikein maukkaita. Varsinkin suklaasta pitävälle ne ovat oikein mukava lisä. Kokonaisuudessaan en löydä mitään moitittavaa tuotteesta. On erittäin kätevä ottaa mukaan välipalaksi, joskin on todella makea, mutta antaa paljon energiaa.
Koostumuksesta en heti erottaisi vastaavista tuotteista. Aina kokemukset myslipatukoista on hieman sama, että pientä rapeutta löytyy, mutta muutoin on hieman siirappisen tahmainen ja pehmeä koostumus. Pohjassa oleva ohut sulkaakerros lisää makua ja uskoisin että maistuu monelle eri ikäiselle helposti.

Tulen jatkossa ostamaan näitä välipalaksi ja reissuun ym. mihin tarvitsee kätevää ja edullista evästä. Pitänee vielä testata noita toisen makuisia patukoita, vaikka veikkaan että rusinoiden vuoksi tämä suklaa versio tulee pysymään suosikkina.



Ei kommentteja: