keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Neulehuivi ja valaspehmo

Aloittelin tätä huivia jo viime vuoden puolella. Löytyi niin mukava lanka läheisestä romukaupasta, että oli pakko keksiä siitä jotain tekemistä.
Olen todella huono suunnittelemaan mitään etukäteen, joten aloin vain neulomaan ja matkan aikana sitten huomasin että ehkä hitusen liian kapeaksi oli huivi jäämässä. (olisi ehkä sittenkin pitänyt jo alakoulussa muutama käsityötunti käydä)
Lopussa kun pituutta oli jo tarpeeksi niin lankaa oli edelleen reilusti jäljellä. Hulluuspäissäni ajattelin että mitä jos alan virkkaamaan lopun langan koko huivin ympärille. Pitihän se kokeilla ja kaksi kerrosta pylväitä tuli juuri ja juuri koko matkalle, eikä lankaa enää jäänyt. Oikeastaan pidän aika paljonkin reunuksesta, eikä sitä ihan heti edes huomaa.











Pöytätasot ovat tässä asunnossa niin vähissä, että sohva joutuu lähes aina toimimaan kuvausalustana. Ei ole mikään parhain siihen hommaan, kun punainen vääristää paljon sävyjä ja jokainen kuva näyttää erilaiselta sen jälkeen kun on niitä mennyt käsittelemään erikseen.
Noh, ei kai se ole niin vakavaa.

Tässä valaassa on tällä kertaa alusena silityslauta. Tuli ostettua kun halvalla sai, mutta jotenkin tuntuu ettei tuo ole tarpeeksi korkealla itselleni. Ylimmilläänkin tuntuu olevan matalalla ja muutenkin on hieman hutera kapistus. Silläkin kyllä pärjää mainiosti vähäisten käyttöjen kanssa.

Valaaseen koitin hieman erilaista kaavaa ja huomasin lopulta ettei se oikein toiminut niin kuin olin ajatellut. Tarkoituksena oli tehdä sarjakuvamaisempi isoselkäinen valas, mutta jotenkin pyrstöstä tuli liian pitkä ja "kuonon" kohdan kanssa oli enemmänkin ongelmia. Taidan palata takaisin pienempien valaiden tekoon, kun ne sentään onnistuvat paremmin.
Sininen kangas on jämäpaloja eräästä kuviokankaasta ja mahan tummanruskea kangas on myöskin jämäpaloja lakanakankaasta, jota on käytetty vaikka ja mihin.,











Ei kommentteja: