keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Melkein voodoo nukke

Pääsiäisenä vietettiin miehen kanssa aikaa pelaillen ja oloillen kunnes tuli sellainen inspiraation puuska, että on pakko saada tehdä jokin käsityö. Piirtelin nopeasti pienen nuken kaavat ja mies joutui sen verran osallistumaan, että valitsi kankaiden värejä, sekä hiuksiin tulevan langan. Ideoita alkoi tulemaan koko ajan enemmän ja enemmän joten kohta jo suunniteltiin yhdessä tätä hahmoa ja lopputulos on melko mielenkiintoinen.
Alussa sen piti olla ihan vain voodoo nukke tikattuine suineen ja ompeleineen, mutta sitten tuli korut ja hatut, sekä asut.











Hiuksissa oleva koru on kaksinkertaiseen lankaan pujotettuja pieniä askarteluhelmiä ja sidottuna yhteen hiuksena olevaan langanpätkään kiinni. Kaulakoru on tehty hajonneesta kaulaketjusta ja siihen kiinnitin muovihelmen roikkumaan.
Silminä olevat napit on kirpparilta ostettuja ja toinen on hitusen isompi, mutta se vain tuo lisää persoonallisuutta.





 Silinterin tein postikortin kokoisesta pahvin palasesta. Leikkasin ensin sopivan kokoisen ympyrän lieriksi. Sen jälkeen pidemmän suikaleen, jonka taittelin lieriöksi ja leikkasin sopivan korkuiseksi. Teippasin sauman maalarinteipillä kiinni ja itse lieriön teippasin pohjaan väkäsistä, jotka tulee kun leikkaa reunasta halutun mittaiset viillot ja taittaa nämä "ulospäin".
Hatun yläosan tein samalla tyylillä. Ensin leikkasin hieman lieriötä leveämmän ympyrän johon tein viillot ja taitoin ne alaspäin. Sitten vain teipillä kiinni lieriöön ja samalla syntyy hitusen ylöspäin suurentuvan silinterin vaikutelma.
Liimasin kangasta ympäriinsä, mutta se ei mennyt ihan niin sulavasti kuin olisi voinut. Onneksi tuo näyttää kauempaa ihan hyvältä. Lopuksi liimasin hatun ympärille kaistaleen koristenauhaa ja pohjaan pienen hakaneulan, jolla hatun voi kätevästi kiinnittää hahmon hiuksiin.








 Tässä sitten kuva hahmosta valmiina. Ompelin vielä trikookankaasta tunikan ja siihen letitin langasta vyön. Ompelin käsin pienen pussukan vyölle laitettavaksi. Siinä menee oma nauhakujansa ja käytin tähän ohutta bambulankaa eli pikkupussin voi kiristää kiinni. Tällä hetkellä se roikkuu nahoillaan sidottuna vyössä.





Ei kommentteja: