torstai 27. kesäkuuta 2013

Alkuvuoden käsityösaldoa

Ajattelin tehdä tälläisen pienen koosteen tehdyistä käsitöistä, kun ei ole nyt juurikaan uusia mistä kirjoitella ja ihan mukava muistella taasen että mitä onkaan tullut tehtyä.

Helmikuussa virkkasin tälläiset kynsikkäät miehelle pilkkireissuja varten.



Pääsiäisen aikaan äitini raahasi luokseni purkillisen rairuohoa ja mielestäni se oli kovin yksinäisen värinen ja oloinen, enkä omista minkään moisia koristeitakaan niin huvikseni sitten virkkailin tälläisen tipusen ylijäämälangoista.
Harkitsin jo avaimenperänä käyttöä, mutta vielä pienempi versio voisi olla kätevämpi.





 Eri sivustojen innoittamana päätin kokeilla myös koirien kaulapantojen tekemistä. Hermot meni yhden jos toisenkin kerran, mutta muutaman pannan sain aikaiseksi ja tuttavilta tuli pari tilaustakin heidän koirilleen.
Pitäisi nekin vain nyt tehdä, kun vihdosta sai oikeat mitat ja vielä se aika täytyisi haalia kasaan.














Oltiin keväällä miehen kanssa mummollassani puutöissä niin pinoa kasatessa törmäsimme halkoon joka meni kätevästi puoliksi ja itse ydinpuu lähti nostamalla pois ja jätti jo tälläisen luonnolisen uran halon keskelle.
Olihan se pakko ottaa mukaan ja keksiä jotain käyttöä.
Netistä katselin muutamia muinaisnorjalaisia charmeja eli onnea tuovia riimuja, jotka sitten piirsin puuhun ja kolvilla tein valmiiksi. Puolet kuvioista on sitten ihan omaa sovellusta.
Pariin kertaan on hiottu ja lakattu ja vielä pitäisi ne reiät suitsukkeita varten tehdä.





 Vapun aikaan meillä oli kurssilla tälläinen tuunaus- ja askartelu-päivä, jolloin tehtiin pahvista vappukoristeita. Hatun runko on tukevaa pahvia, päälle on liimattu jämäkankaasta pehmuste ja tuo punainen röyhelö on hedelmäpussia.
Kaikkea kierrätettävää kasattuna yhteen + alle on tämän kuvan ottamisen jälkeen liimattu iso hiuspinni jolla koko viritelmän saisi kiinnitettyä päähän.








 Kurssilla on myös ollut hyväntekeväisyysviikko, jolloin osa porukasta meni läheisille vanhainkodeille ulkoiluttamaan ja viihdyttämään vanhuksia eri tavoin. Meidän sakki ajatteli tehdä unicef-kaavoilla nukkeja huostaanotetuille suomalaisille lapsille ja sitten makuualustoja läheisen eläinten turvakodin asukeille, kun heille kuulemma oli pulaa niistä.

Nuket pääsivät osallistumaan myös pieneen näyttelyyn:




Peitot on saatu lahjoituksena Eko-centeriltä ja kankaat on kerätty tuttavilta, varastoista ja parilla eurolla kirppareilta.
Tässä kuvaa muutamista. Kurssipaikalla oli ihana teollisuuskone, joten meidän ohjaajamme veti osan päälle luu- tai pallokuvioiset koristeompeleet eri värisistä kankaista ja samalla ne pitivät kankaan paremmin kiinni peitossa.
Ei tehty irroitettavie malleja vaan mahdollisimman tiivitä ja noita tuli tehtyä jotain 15kpl isoja, sekä pieniä.






Ei kommentteja: