sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Värikirjoa maaseudulla

Tänään tuli lähdettyä pitkästä aikaa mummon luokse maalle käymään. Isän, enon ja miehen kanssa päivä meni verkottaessa mansikkamaata, kitkiessä yrttipenkkiä ja puukasaa pinotessa.
Yhdessä vaiheessa alkoi kuulumaan melkoista surinaa puupinosta niin eiköhän siellä pitänyt olla ampiaspesä. Harmitti hajoittaa se, mutta huonon paikan valitsivat pesäkseen.

Ehdittiin käymään järvelläkin, mutta tuuli sen verran huonosti ja oli aikainen iltapäivä, joten eihän sieltä kalaa saanut. Muutama pieni ahven, särki, pieni hauki ja lahna tarttuivat kiinni, mutta mitään ei otettu. Oli kuitenkin nätti sää jo siinä vaiheessa, joten sai aurinkoa otettua ja nautittua luonnosta. Aamulla satoi sen verran rankasti ettei olisi uskonut tulevan noin nättiä loppupäivää.

Mummo asuu yksinään pienellä sukutilallamme ja pihan ympärillä on meidän peltojamme, joita mummo on vuokrannut naapurileille joten päsee aina välillä rapsuttelemaan siinä laiduntavia lehmiä. Leppoisia mötiköitä ovat.














 Notkeutta:






Auringon tulessa esiin piti nyt puutarhaakin hieman fotoilla. Oli jo muutamat mansikat kypsyneet ja viinimarjat alkaneet kasvamaan. Perunaa ja sipuleita saa pellosta + jotain yrttejä eli hyvältä näyttää taas tämän vuoden tuleva sato.
Pitäisi kuvailla taas noita oman parvekkeen rehuja kun nekin ovat kasvaneet jo huimasti.




















Huomenna alkaa kurssin viimeinen viikko ja pitäis mennä viemään hyväntekeväisyystavarat paikkaansa. Viedään tekemiämme makuualustoja läheiselle eläintenturvakodille kun niistä kuulemma on pulaa. Voi olla tunteikas päivä tiedossa kun käy niin sääliksi hylättyjä ja heitteleille jätettyjä eläimiä ja tahtoisi pelastaa ne kaikki ja takoa järkeä ihmisten päähän.
Onneksi yksi kurssilaisita meinasi ottaa kissan sieltä mukaansa oman kisunsa kaveriksi :3

Ei kommentteja: