perjantai 10. toukokuuta 2013

Kasvukausi

Kevät tuntuu olevan jokseenkin myöhässä, joten en ole vielä viitsinyt istutella yrttejä ruukkuihin kun sisällä loppuu tilat ja parvekkeella tuntuu olevan vielä sen verran viileät yöt että saattaisivat alut paleltua. Multasäkki ja ruukut ovat kyllä valmiina odottamassa lämpöisiä kelejä.

Tämän vuoden tavoitteena olisi istuttaa kähäräpersiljaa, timjamia, kiinansipuliaja tilliä.
Koitin pistää jo aikasemmin sisällä ruohosipulia kasvamaan, mutta eihän siitä mitään tullut. Yksi pieni vihertävä korsi nousi hetkesi perin sentin pituuteen mutta on jo melko kuollut :'D Jokin meni vikaan, mutta jos sitä mummolan puutarhaan saisi laitettua kun sieltä alkavat vuosia olleet sipulit katoamaan.

Viime vuonna sain mukavasti persiljaa, basilikaa, tilliä ja salviaa joita onkin tullut käytettyä todella paljon viikottaisessa kokkailussa. Tällä hetkellä on yksi satsi uutta salviaa kasvamassa ja ne sentään näyttävät viihtyvän vielä tuossa ikkunalla:


Maanantaina pitäisi lekurin soittaa ja tällöin pääsen selvittelemään sen koepalan ottoa ja muutenkin jatkosuunnitelmia keliakian kanssa elämisen suhteen. Arvauskeskuksesta sanoivat että turha varata ravitsemusterapeutille aikaa kun netistä löytyy niin hyvin ohjeita että senkun vain vaihtaa gluteiinittomaan ruokavalioon ja ehdinkin jättämään viljatuotteita pois, kunnes tajusin lukea että ruokavalion saisi vaihtaa vasta sen koepalan ottamisen jälkeen.
Noh, kärsitään tässä nyt vielä jokunen viikko jos sitten saisi näytteet otettua ja aloittamaan uuteen loppuelmän kestävään ruokavalioon totuttelemisen.

Äitini jo kävikin ostamassa aloitussettiä ja itsekin pitää nyt alkaa huomiomaan kaupassa merkkejä joilla pitäisi helpommin paikantaa itselleen sopivat ruoat.



Ei kommentteja: