keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Labratulokset

Satuin vuosi takaperin olemaan viikon ilman makaroonia ja vaaleaa leipää kun järjestelin uutta asuntoa ja sain muuton tehtyä. Olen aina pitänyt pastoista ja italialaisesta ruoasta, joten makaronin syöminen olisi ollut mukava hetki kunnes pari haarukallista myöhemmin huomasin että naamaa kuumottaa ja punoittaa. Samoin kävi myös vaalean leivän suhteen.
Tällöin mieleeni hiipi aavistus siitä että voisiko näidne tuotantoprosessissa olla jotain sellaista joka nyt vaikuttaa elimistööni vai olisiko se ihan allergiaa. Muun elämän tohinassa en ehtinyt ajatella sen enempää tutkimuksiin menemistä vaan omaaloitteisesti jätin vaalean leivän ja rakastamani makaronin pois ruokavaliosta.

Jotakuinkin kuukausi sitten päätin mennä ottamaan ne kokeet ja 4.5 sitten soittelin tuloksia;

Vehnäjauholle allergia arvot ok.
P igE arvot olivat kohoneet melko huimastikin. 110 tai alle pitäisi olla niin minulla huiteli lukemissa 672 eli käsittääkseni olivat näitä allergeeniarvoja.
Gluteiinin kohdalla sitten igE-luokan vastaaineiden muodostus ei toimi mitenkään päin. Arvojen pitäisi olla 7 tai alle niin olisi normaalia niin minulla ne näyttivät 14 eli selkää keliakiaa.
10 olisi vielä ollut sellainen raja-arvo, mutta näin tässä kävi.

Kovin monet ovat kyselleet että miten otin uutisen vastaan ja että miten nyt selviän. Itselleni koko juttu on ollut suurimmaksi osaksi helpotusta, sillä nyt selvisi monille oireille syy ja osaan jatkossa paremmin tietää sen mitä kehoni kestää ja mitä ei.
Osaltaan asian käsittely on vielä niin tuoreessa vaiheessa että en vielä tiedä kaikkia tuntemuksia mitä tulen kohtaamaan ja muutaman kerran on jo tullut pieniä epätoivon hetkiä kun kaupassa olessa näkee vain itselleen sopimattomia ruoka-aineita kaikkialla, eikä vielä osaa kasata itselleen uudenlaista ruokavaliota.
Päivä kerrallaan eteenpäin. Ei tässä muu auta.

Ei kommentteja: